Николай Пехливанов е единият от двамата народни представители от „Атака", които бойкотираха лидера си и не подкрепиха внесения днес вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ.
Пред БЛИЦ Пехливанов коментира, че по принцип има сериозни различия с ръководството на “Атака” по казуса АЕЦ “Белене”.

“Аз се занимавах много с енергоспестяване и саниране на сгради и според мен това е посоката, която трябва да се поеме, а не да се строят атомни централи. Винаги съм бил против изграждането на атомни централи. И второ, идвам от частния бизнес - от гражданската квота на “Атака” съм, и не мога да подкрепя проект с неясно финансиране и неясна крайна цена”, заяви Пехливанов.

Атакистът заяви още, че като гражданин и народен представител не може да си позволи да подкрепи БСП. “Ако исках да правя политика с БСП, щях да съм го направил. Аз съм десен политик, десен човек”, каза той и обясни, че не приема позицията на останалите си колеги, които подмятали: “Бяхме преди в ГЕРБ, сега подкрепяме БСП”, водени единствено от електоралните нагласи”.

На въпроса може ли да се гледа на несъгласието му като знак за близка раздяла с партия “Атака", чиято група е на ръба на санитарния минимум, депутатът отговори: “За напускане не мога да говоря на този етап, но с това решение се получава сериозно различие и ако то продължава да се поддържа в такава степен, ще имаме сериозни разногласия”. Пехливанов обаче подчерта, че в този момент не може да припознае нито една политическа сила.

За новата партия на бившата съпруга на Волен Сидеров Пехливанов заяви, че според него тя няма перспектива. “Там липва ясен политически анонс, не виждам политическа идея, това е по-скоро вътрешносемейно формирование”.