Бивш служител на Intel е застрашен от 100 години затвор, заради кражба на конфиденциална информация от компанията. Съдът в Бостън призна инж. Бисуеймохан Пани за виновен за шпионаж в полза на конкурента AMD.
    

През 2008 г. той получава достъп и изнадя секретна техническа информация от Intel, като в същото време преговаря с AMD, където планира да постъпи на работа, предаде Блумбърг.

Съдът стига до извода, че Пани е действал сам, без инструкции от AMD. Освен това в компанията не знаели, че бъдещият им служител притежава секретна информация.

Пани откраднал описания на технологии и дизайни на процесори на стойност 200-400 милиона долара, твърди Intel. Изтичането на данни от завода в Хъдсън, Масачузетс било засечено бързо от ФБР, поради което инсайдерът не могъл да използва данните във вреда на компанията. След няколко месеца работа в AMD той бил уволнен.

36-годишният Бисуеймохан Пани е признат за виновен в пет нарушения, всяко с тежест 20 години. Окончателната присъда се очаква на 8 август 2012 г.