Родители спряха пиян шофьор на автобус, който е трябвало да закара деца на "зелено училище" в Трявна.

Мъжът е бил с 0,7 промила алкохол в кръвта.

Всичко започнало рано сутринта, когато един от родителите карал случайно зад автобуса, с който трябвало да пътуват и децата му. Мъжът се усъмнил в състоянието на водача заради неадекватните маневри, които рейсът правил на пътя. Родителят веднага се обадил на спешния телефон 112.

Пред столичното 18-то училище, шофьорът на рейса Йордан Христов бе проверен от полицията и дрегерът установи, че има 0.7 промила алкохол в кръв, което е с две десети повече от допустимото.

Управителят на фирма „Ролита”, която е наета да превози децата, също провери шофьора със служебния дрегер. „Фирмената машинка” обаче не отчете наличие на алкохол в кръвта на Христов.

Шофьорът на автобуса отказа да подпише и акта на ДАИ, в който бяха установени три неизправности на возилото – счупен мигач, откачен калник и нередности тахошайбата.

След като полицията взе книжката на шофьора, той отиде да даде кръвна проба. Преди това Христов обясни пред БТВ, че не е пил алкохол, а отчетените промили били заради лекарства, които вземал. Досега Христов е бил изряден и не е имал нарушения.

В крайна сметка децата отпътуваха за Трявна с друг автобус, управляван лично от управителя на фирмата.