40-годишен собственик на заложни къщи е бил открит мъртъв в една от къщите му в столичния кв. "Горубляне". Тялото на Драгомир Бицов било открито на 14 април, събота, от негов приятел, който сигнализирал в полицията, предаде БТВ.

Пристигналите на място полицаи и съдебен лекар първоначално решили, че става въпрос за естествена смърт. Едва на следващия ден станало ясно, че Бицов съвсем умишлено е "преселен в отвъдното". Аутопсията установила, че по тялото му имало две огнестрелни рани. На мястото, на което Бицов бил открит мъртъв, нямало следи от насилие. Кръв също нямало, уточниха от пресцентъра на МВР.

Драгомир Бицов нямал криминални регистрации. Справка в информационно-правните регистри показва, че Бицов е едноличен собственик на фирмата "Ив-Трейд", която се занимава с предоставяне на парични заеми, обезпечени със злато. През тази фирма убитият е държал няколко заложни къщи. Чрез "Ауто Диб – Трейд", на която също е едноличен собственик, убитият мъж търгувал и с авточасти.

Убийството на Бицов е поредното от серията разстрели в последния месец. Първо бе убит Кирил Кирилов – Шкафа, който бе подсъдим по делото „Наглите”. След това в центъра на София смъртта си намери хазартния бос Йордан Динов. Дни по-късно показно бе убит Васил Лазов, чиято основна дейност бе свързана с отпускане на кредити срещу ипотеки. Тази серия от показни разстрели в София бе предшествана от взрив в центъра на Варна, в който загина местен едър бизнесмен. На този фон МВР отрича да има ескалация на поръчковите убийства и продължава да настоява, че организираната престъпност е поставена на колене.

Любопитна подробност е, че за убийството на Бицов официално съобщение нямаше в продължение на дни. МВР призна за поредния разстрел, след като за него в сряда информира столичен вестник.