Ексцентричната Лейди Гага е минала само на патладжани, пресен спанак и сладък белен грах, преди европейското си турне, което започва с шоу на 14 август в България. Строгата диета е предписана от диетолога Харли Пастернак и позволява само един ден седмично, през който певицата може да си отпусне душата и да похапва каквото й се прииска.

Вестник "Сън" пише още, че Лейди Гага се е допитала до цял екип от астролози, защото се тревожела, че планетата Меркурий влиза в ретроградна фаза. Това ще стане в периода от 15 юли до 8 август, когато върви и световното й турне. Критичният период е преди концерта в България, за който от 27 април ще започне продажбата на билети.

Лейди Гага обяви, че пристига в София на 14 август, откъдето ще стартира европейското й турне The Born This Way Ball, което ще премине през 21 града. Заради шоуто на Националния стадион "Васил Левски" се очаква да бъде построена невиждана преди сцена. Самата Лейди Гага разказва, че е работила с екипа си по нея месеци, за да надмине успеха на предишното си турне. А новото тя описва като електро-метъл-поп опера. С него звездата ще представи песните от последния си албум, но и най-големите си хитове отпреди.

Слуховете за концерта на певицата бяха съпроводени с догадки за датата му заради контрола на националния ни футболен отбор с Кипър на 15 август на "Васил Левски". Срещата обаче бе преместена на стадион "Георги Аспарухов". Затова с обявяването на шоуто у нас организаторите от "София мюзик ентърпрайзис" благодариха на шефа на БФС Борислав Михайлов и на националния селекционер Любослав Пенев за съдействието.

Лейди Гага е сред най-провокативните звезди. Едва на 26 г., тя е направила 5 млн. копия само с първите си два сингъла, а за миналата година бе обявена за най-влиятелната личност според сп. "Форбс". След София звездата заминава за Букурещ, където ще има концерт на 16 август.