Депутатите от партия "Атака" оттеглят подписите си от подписката си за вота на недоверие към правителството за енергийната политика и спиране на строежа на АЕЦ "Белене". Това обяви на извънредна пресконференция лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде БНР.

Волен Сидеров заяви, че в самото начало е бил против участието на партия "Атака" във въпросната подписка, инициирана от БСП и определи инициативата като пиар акция. Осемте депутата от "Атака" все пак са сложили подписите си с идеята, че ще има подписка и за референдум за АЕЦ "Белене", за което са нужни 48 подписа.

"В това отношение обаче БСП бяха некоректни и както виждате сега те развиват една пиар акция, собствена, в която представят идеята за референдум за АЕЦ "Белене" за своя. "Атака" изобщо отсъства от това нещо. Сега щели да правят някакви подписки и подписи в цялата страна заедно с НДСВ. Това вече беше преминаване на всякакви граници, защото точно с НДСВ, които са пък основни виновници за затварянето на блоковете в АЕЦ "Козлодуй". Спомняте си Соломон Паси, който лъжеше, че ЕК иска това нещо и това нещо ние го разобличихме, тази лъжа", заяви лидерът на националистите.

Още днес в Народното събрание ще бъде внесено искането за оттегляне от подписката. От "Атака" не виждат юридическа пречка дебат по вота, насрочен за понеделник, да не се провежда, защото на практика няма нужните събрани подписи. Волен Сидеров отрече днешното решение да е плод на въздействие, натиск от ГЕРБ или във връзка с президента Георги Първанов.