ригодишно дете е излетяло през прозореца на автомобил, в който се возило, при леко пътно произшествие, заради забравен колан на детската седалка. Инцидентът се е случил вчера на столичния бул. „Скобелев”, съобщи главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ – СДВР, предаде Фокус. Детето е без сериозни наранявания.

„Майка с 3-годишно дете го качва на задната седалка, слага го в столче, обаче забравя да му сложи колана. При настъпване на ПТП между автомобила, в който се вози детето, и друг автомобил, детето изхвърча през прозореца. Ако детето имаше колан, това нямаше да се случи. Слава Богу, детето има само порезни рани, няма счупвания, няма наранявания. Но самият факт е показателен: в град София, в центъра, на ул. „Скобелев”, да извършиш пътнотранспортно произшествие, което е абсолютно леко, но затова, че не си закопчал колана на детето си, то да изхвърчи през прозореца, представете си за какво говорим”, каза главен инспектор Богдан Милчев.

По думите му гражданите трябва да бъдат по-отговорни и към самите себе си, и към собствения си живот и този на другите, когато се движат по пътищата.

Поради дъжда и усложнената обстановка в столицата вчера, в КАТ – СДВР е имало много обаждания за задръствания, за леки ПТП-та.