Областната  администрация на Софийска област бе домакин на редовно заседание на Областния съвет на Съюза на пенсионерите – 2004, председателстван от Мария Йорданова. На заседанието беше приета програма за организиране и провеждане на тържествено честване на 10-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в Софийска област. Предвижда се тържеството да бъде проведено на 30 май тази година в Ботевград, където е изградена първата общинска организация, в която към настоящия момент членуват повече 2000 пенсионери.
Приети бяха и предложения за награждаване на ръководителите на пенсионерски клубове и дружества, които имат значителен принос в развитие на пенсионерското движение в областта.
Областният  съвет на Съюза на пенсионерите – 2004  отправя покана към кметовете на общините от Софийска област, ръководствата на общинските пенсионерски организации и всички, които желаят, да вземат участие в отбелязването на юбилея.
Гости на заседанието на Областния съвет на Съюза на пенсионерите - 2004 бяха: Цветан Минков - председател на Централния съвет на Съюза, и Росица Иванова, зам.-областен управител на Софийска област.