Пенсионери от Ботевград, Правец, Етрополе,  Ихтиман, Костенец, Самоков и други общини присъстват на тържеството по повод 10 години от възстановяване на пенсионерското движение в Софийска област. То се провежда днес в Ботевград, под патронажа на областния управител Красимир Живков.
Празничната програма се състоя в читалище „Христо Ботев”. Деловата част започна със слово на Мария Йорданова, областен председател на „Съюз на пенсионерите - 2004”. Тя говори за дейността на пенсионерите в отделните населени места и грижите, които се полагат към тях от страна на общинските ръководства. Мария Йорданова изрази надежда, че отговорното отношение на местната власт към възрастните хора ще продължи и през 2012 г., обявена за Европейска година за активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията”.
Председателят на Централния съвет на „Съюз на пенсионерите 2004” Цветан Минков благодари на всички членове, „вградили частица от себе си в десетгодишната история на пенсионерската организация”. „Изказвам специална благодарност на областните управители и на общинските кметове през тези години за синовното отношение и безкористната помощ към възрастните хора в Софийска област”, каза още Цветан Минков. В знак на благодарност той връчи почетни грамоти на повече от 50 човека, допринесли за възстановяване на пенсионерското движение в Софийска област. Сред наградените са о.з.Георги Колев, Мария Йорданова, Цано Георгиев, Петко Коцев, Тодор Пешев, Петко Лазаров, Пенка Маринова, Кера Михайлова, Николай Василев, Цеца Василева Иванова, Христина Петкова, Радка Лазарова, Василия Христова, Маргарита Петкова и други.
С почетни грамоти за подкрепа на пенсионерското движение бяха удостоени Красимир Живков - областен управител на Софийска област, и Георги Георгиев – кмет на Община Ботевград.
Георги Георгиев честити празника на пенсионерите и им пожела да бъдат здрави, упорити и амбициозни в постигането на всички техни желания. Той призова възрастните хора да си избират кметове, които да не се оправдават с правителства и премиери, а да намират начини, форми и средства за осигуряване на спокоен и по-достоен живот в общините.   
Програмата продължи с концерт, в който взеха участие самодейни групи и състави от читалищата в Ботевград, Врачеш, Трудовец, ЦДГ „Слънце” и други.