Близо 2 часа продължи днешната конференция на БСП в Етрополе. От избраните 64 делегата в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”  дойдоха 59.
В работата  на конференцията взе участие председателят на Областното ръководство на партията Кирил Добрев.
Делегатите работиха в спокойна, делова обстановка по 4 възлови въпроса:
• Политически доклад за обстановката в страната и отчет за работата на общинските съветници и на Общинския съвет на БСП, който беше изнесен от председателя на партията Станка Димитрова.
• Решения за дейността на Общинската организация на БСП за периода 2012 – 2016 година.
• Избор на Общински съвет и контролна комисия.
• Избор на делегати за 48-я конгрес на БСП и предложения за ръководни органи на БСП.
Преди да се започне работа по предложения дневен ред, с едноминутно мълчание и ставане на крака делегатите почетоха паметта на починалите партийни членове в периода след последната конференция.
По политическия доклад и работата на ОбС на БСП и съветниците-социалисти се изказаха: Радослав Стоянов, Здравко Чинов, Николай Билев, Лазар Крачунов от Брусен и Чавдар Крачунов.
Анализ за състоянието на партията в страната и в Етрополската партийна организация направи и Кирил Добрев. Той се спря и на медийния дебат Първанов-Станишев: партията, каза той е в отчетно-изборен период. Така е от години, така ще бъде и сега, на конгреса ще отчетем работата на партията и ще изберем ръководните органи. Номинираните за председател на партията не са малко, затова ще има избор.
Конференцията прие отчетния доклад и този за работата на общинските съветници, и утвърди предложения от комисията по предложенията проект за решения.
В листата за състава на Общинския съвет бяха вписани 20 имена. След тайно гласуване бяха избрани 17 от тях, отпаднаха 3-ма с най-малко получени гласове.
Бяха избрани и 3 членове за Общинската контролна комисия.
На първото заседание Общинският съвет утвърди кандидатурата на Станка Димитрова за председател.
Бяха избрани делегатите за Конгреса и кандидатурите на Общинската организация за централните ръководни органи на партията.