Днес, 27 март, Общинската организация на БСП проведе своята ХХІІ отчетно-изборна конференция. От избраните на първичните партийни събрания 50 делегати, присъстваха 42.
Събитието се състоя в Малкия салон на НЧ „Тодор Пев-1871”. Гост на конференцията беше координаторът на Областния съвет на БСП Бисер Бъчваров.
Преди разглеждане на документите по предложения дневен ред, със ставане на крака и едноминутно мълчание делегатите почетоха паметта на починалите партийни членове   след последната конференция.
Кратък, но съдържателен и с продължителност на разглеждане от близо три часа, беше дневният ред:  
• Политически доклад за обстановката в страната и отчет за работата на общинските съветници и ОбС на БСП - Етрополе. Докладът изнесе досегашната председателка на ОбС на БСП Станка Димитрова. Накрая тя благодари за подкрепата, която е имала 20 години като председател и сеоттегли от заемания пост.  
• Отчет на Контролната комисия.
• Приемане на решения за дейността на Общинската организация на БСП в периода 2012-2016 г.
• Избор на ОбС на БСП и контролна комисия.
• Избор на делегати за 49-ия конгрес на БСП и предложения за ръководни органи на БСП.
Конференцията утвърди новият Общински съвет да бъде от 15 членове. Пак по решение на Конференцията, след тайно гласуване, неговите членове избраха за председател на Общинската организация на БСП Давид Давидов. Той благодари за доверието и очерта накратко преоритетните  задачи на този етап.
Контролната комисия е от трима членове. Предстои от състава й да се избере председател.
За делегат на 49-ия конгрес на БСП избраха новият председател Давид Давидов.
Бяха избрани и представителите на Общинската организация за ръководните органи на партията.