Преподаватели по джендър проблематика и студенти последна година от Щатския университет на Западен Кънектикът /Western Сonnecticut State University/, САЩ ще се присъединят към обучителите в Лидерска академия „ГЛОУ”, която ще се проведе от 19-ти до 26-ти август 2012г. във гр.Велико Търново. Американският екип, пристигащ специално за Академията, ще се води от културния антрополог д-р Джени Хатчерсън, известна с работата си по проблемите на правата на човека. На работна среща в Ню Йорк миналата седмица, д-р Хатчерсън и директора-международно сътрудничество на Академия „ГЛОУ”- Цвета Калейнска сключиха договор за партньорство  между двете институции.

Лидерска академия „ГЛОУ” представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес. Академията се провежда изцяло на английски език.

Документите за кандидатстване за включване в Академията могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на Академията - www.bgglow.com. Крайният срок за тяхното подаване е 15-ти юни 2012г.