За газифицирането на Етрополе се говори от 15 години. И всеки го приема като нещо, което „я станало, я не станало или може би ще стане, но в някакво по-далечно бъдеще”.
Затова и хората, които минават покрай новия офис в центъра на града с надписа „Консорциум „ЕТРОПОЛЕ ГАЗ” с управител Николай Билев го приемат с определена доза скептицизъм, но и вече  с повече надежда, че най-после „и в нашия град ще се случи нещо, което да ни доближи наистина до европейския бит на другите народи”.  
Днес поставяме началото на един голям проект, който сега стартира в Етрополе- каза при откриване на офиса на Консорциума Николай Билев. В момента в Лондон Европейската банка за възстановяване и развитие разглежда тръжната документация за преминаване в етапа на изпълнение…Ние направихме един проект, който вярвам, че ще промени живота на хората в Етрополе.
И така, през 2008 година трябва да се започне с газифицирането на обществените обекти, от 2009 година – и на бъдещите битови потребители.
Интересен ще е начина на доставката на газта до Етрополе. Това ще става като първо трябва да се изгради компресираща станция в близост до основен газопровод на „Булгаргаз”. В нея синьото гориво ще се компресира в бутилкови групи под високо налягане и ще се извозва до специална площадка в града. Така че няма да се изгражда газопровод до Етрополе. Тук бутилките ще се декомпресират  до 4-5 атмосфери и газта ще се подава по вътрешен локален газопровод до абонатите.
На откриване и освещаване на офиса присъстваха общински съветници, бизнесмени и представители на медиите в града.
Лентата прерязаха общинските съветници Станка Димитрова и Христо Андреев. До Консорциум „ЕТРОПОЛЕ ГАЗ” беше изпратен и поздравителен адрес от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Лъчезар Борисов.
Поздравления с пожелания за успех в новото начинание се обърнаха и голяма част от присъстващите. „Дано това да е началото на края на дървената хамалогия на етрополци!" беше най-краткото поздравление.
Водосвет за здраве и успех на новото начинание отслужи игуменът на етрополския манастир отец Емил.