Атл. Мадрид удари Барселона с 4:2 на "Висенте Калдерон" и позволи на градския си съперник Реал да се откъсне на пет точки на върха в Примера с победа 3:2 като гост на Рекреативо.

След срамното 0:6 миналия сезон "дюшекчиите" излязоха пределно мотивирани, но в 30-ата минута Роналдиньо ги попари като засече центриране отляво за 0:1.

Само осем минути по-късно Серхио Агуеро от безобидна ситуация се справи с двама бранители на Барселона и изравни. Последва пропуск на Форлан, но Макси Родригес в 42-ата минута даде аванс на Атлетико с характерния си мощен шут.

В 62-ата минута Форлан направи 3:1 от дузпа за нарушение на Пуйол, а десет по-късно Агуеро отново преодоля Валдес от границата на наказателното поле. Ето'о веднага върна гола, но за повече Барселона нямаше сили.

Не по-малко драматичен бе успехът на Реал М. с 3:2 в Уелва срещу местния Рекреативо. Домакините поведоха рано с гол на Касерес, но Раул изравни и между 52-ата и 69-ата минута зрителите видяха три чрвени картона - на Бето и Алварес от Рекреативо и на Серхио Рамос.

Два гола на Робиньо убиха интригата, а Мартинс отбелязаза домакините.

Ла Коруня измъкна безценна победа срещу Севиля и вече диша по-леко в дъното на таблицата. Вилхелмсон и Лафита вкараха за галисийците, а Кануте откри за гостите.