Двама мъже загинаха, а трети бе ранен при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Съобщението за инцидента е получено в 12.40 часа днес. Малко преди това на 150-и километър на магистралата в посока Бургас джип "Тойота Ланд Крузер" с чешка регистрация се обърнал извън пътя. Двама от пътуващите в колата са починали на място, а третият е откаран в болница.

Двамата загинали и пострадалият при катастрофата са чуждестранни граждани. В момента се изяснява самоличността им и тяхната възраст. Причините за катастрофата към момента не са ясни и се проверяват всички възможни версии като движение със несъобразена скорост, загуба на контрол, дали водачът е заспал по време на шофиране и дали има техническа неизправност, довела до тежкия инцидент. Раненият е откаран за преглед в хирургията на "Пещерско шосе". Очаква се там да пристигне преводач, който да помогне за това да се получи по-пълна картина за инцидента от показанията на оцелелия чуждестранен гражданин. Загиналите са на средна възраст.