Eдно от телата, открити в опожарения влак София-Кардам, е идентифицирано от близките на жертвата.
Валерия Желева Желева е една от жертвите при пожара във влака София – Кардам, съобщи пред Дарик радио сестра й Живка.
Валерия Желева Желева е била студентка втори курс в Химическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски”, на 20 години.
Валерия е разпозната около 20 ч в събота от родителите и сестра си. Вероятно днес следобяд близките ще вземат тялото за погребение.
Надявам се, че в късния следобед поне няколко от телата да бъдат окончателно идентифицирани, каза зам.-окръжният прокурор на Плевен Валери Мирчев пред БГНЕС.
Ще приключи и допълнителният оглед на пода на двата вагона. Някои от хората, които първоначално бяха в неизвестност, са се завърнали, каза още прокурорът. След допълнително пресяване на остатъците по пода на опожарените вагони може да бъдат открити и още някои части от обгорели тела, които не са намерени при първоначалния оглед, каза още Мирчев.
При тежкия инцидент станал в нощта на 29 февруари край Червен бряг загинаха осем души – четири жени и четирима мъже.
Тримата ранени при пожара във влака София – Кардам, които са в реанимацията на болницата в Червен бряг, ще бъдат изписани.
Пострадалите, които бяха получили задушаване от дима в горящия вагон, са в стабилно състояние, казаха лекарите. Продължава работата на патолозите в клиниката по съдебна медицина в Плевен. Те ще правят аутопсия на 8-те трупа от трагедията във влака.