Сътрудничество на AMD с Adobe ускорява графичните продукти. Двете компании работят за оптимизиране на нов набор GPU-ускорени характеристики на продуктите на Adobe, вкл. обявения наскоро Adobe Photoshop CS6, съобщи AMD.
    

Използването на GPU ускоряване и вграждането на OpenCL оптимизация сериозно подобрява функциите за изобразяване и генерирането на резултати в реално време при редактиране с ключови инструменти от Adobe Creative Suite 6.

"Технологичната интеграция ни позволява да предлагаме на креативните професионалисти светкавична производителност", каза Уинстън Хендриксон, вицепрезидент продукти на поделението Creative Media Solutions, Adobe.

Новият Adobe Mercury Graphics Engine във Photoshop CS6 използва OpenCL и OpenGL за ускоряване на характеристики като Blur Gallery, работеща до 10 пъти по-бързо с очакваните скоро на пазара процесори Trinity APU с включено OpenCL GPU ускорение.

AMD е работила с Adobe и върху ускорената версия на инструмента Liquify – филтър в Adobe Photoshop CS6, който позволява на потребителя да бута, тегли, завърта, отразява, набръчква и издува произволна област от изображението с цел художествен ефект. В новия Adobe Photoshop CS6 има още дузина други GPU-ускорени функции.

AMD и Adobe ще демонстрират своята екипна работа по време на форума за разработчици AMD Fusion Developer Summit (AFDS) през юни 2012 г.