Стефка Мицева произхожда от стар ботевградски род – Стамболиевия. Миналия четвъртък /26 април/ тя навърши 90 години. Рождения си ден отпразнува в Зелинския манастир „Рождество на Пресвета Богородица”. На тържествения обяд се събраха роднини и добри приятели на юбилярката. 
За себе си възрастната жена разказа: „Животът ми беше изпълнен с много труд, като при всеки обикновен човек. Започнах работа в Централната телефонна поща в София. Работих към Женския съюз. След това постъпих в Министерството на електрификацията, а след закриването му – в Енергопроект. Близо 16 години работих в това ведомство. Трудовата ми дейност продължи в така наречения голям хладилник в София. Пред 1982 година си дойдох в родния град. Предложиха ми работа към търговията. Работих още три години, след като се пенсионирах”.
Съпругът на баба Стефка е починал. Тя има две дъщери, трима внуци и едни правнук. Не живее при тях. Чувства се добре в спокойната обстановка на Дома за възрастни хора „Д-р Адриан Атанасов”. Но по празниците е с близките си. „90-годишния юбилей и Международния ден на труда ще празнувам и в София, в дома на най-малкия ми внук Петко Гюлчев. Той е продуцент и режисьор. Съпруг е на Галя Щърбева – водещата на новините по Нова телевизия”, сподели Стефка Мицева. На въпроса каква е рецептата за буден ум и жизненост на 90 години, тя отговори: „Труд, почтеност и усмивка.”.