Клуб „Общуване чрез танци” при ОУ „Васил Левски”, Ботевград е сформиран по схема „Да направил училището привлекателно за младите хора” на проект „Успех” към програма „Развитие на човешките ресурси”. Той обединява учениците, които проявяват интерес към родния фолклор и традиции. Днес те представиха своята първа изява в присъствието на директора на училището Петко Маринов, учители и родители.
„Клубът започва своята дейност от 1 февруари тази година. Оттогава учениците започват да изучават народни танци, обясни ръководителят на клуба Радка Ангелова, преподавател по български език и литература. –Радвам се, че учениците харесват българските народни танци, защото те ни съхраняват като народ, правят ни по-умни и по-добри”, допълни тя.
Възпитаниците на Радка Ангелова с много настроение, желание и артистичност изпълниха драматизация по първа част от „Хоровод” – приказка за малки и големи в две части. Те демонстрираха наученото до сега по народни танци. В проявата се включиха и гостите от младежкия състав по фолклорни танци при читалище „Светлина”, с. Литаково.
Преди това учениците, разделени в два отбора – момичета и момчета, трябваше да познаят от коя фолклорна област са носиите от подбраните фотоси. Състезанието завърши наравно.
Директорът на училището Петко Маринов поздрави учениците и техния ръководител и им пожела да бъдат здрави и да продължават да работят със същия ентусиазъм.