След като отстраниха съперника си на четвъртфинал за Купата, варненци му показаха вратата рано-рано и в плейофите
 
Евроинс Черно море вгорчи сезона на Рилски спортист и отстрани отбора в четвъртфиналния етап на плейофите в НБЛ. След като варненци победиха с точка в първия мач от серията, днес те се наложиха убедително с 89-75 у дома и я затвориха с 2-0 победи.

Така те се превърнаха в черната котка за самоковци през настоящия сезон, след като отстраниха отбора на четвъртфинал за Купа България в собствената му зала, а сега сложиха край на надеждите му за медали и в това първенство. По този начин сезонът на Рилецо приключи безславно, а „моряците” ще имат далеч по-трудна задача на полуфинал срещу шампиона Лукойл Академик. Това обаче не е от толкова голямо значение, защото само по себе си влизането в четворката е огромен успех за отбора от Варна, преминал през толкова кризи и перипетии през сезона.
 
Александър Янев отново поведе съотборниците си към победата, завършвайки с 33 точки и 8 борби. Николай Колев се включи с 13 плюс 8, а 12 точки и 5 асистенции регистрира Джими Хънт.

Останалите две четвъртфинални серии завършиха според очакванията. Левски спечели и втория си мач в Плевен с 90-82, а вчера Лукойл Академик отново се справи леко с Черноморец 86-68.

Така на полуфиналите, които започват на 9 май, двойките са Лукойл Академик - Черно море и Левски - Ямбол.