Кадетките на Балкан победиха и във втория си мач от проведения днес в Горна Оряховица зонален турнир. Те спечелиха срещу домакините от Росица Поликраище с 69-64 и си осигуриха виза за финалния турнир за определяне шампиона на България в тази възраст.

Както и в първата среща с Доростол Силистра, завършила 45-42 за Балкан, и в тази успехът не дойде лесно. На полувремето домакините имаха аванс от 10 точки, което даваше надежди както за тях, ако победят с над 14 точки разлика, така и за Доростол при загуба на Балкан под 14 точки. Момичетата в зелено обаче отново показаха характер, още от началото на третата четвъртина започнаха да топят пасива си и стигнаха до пълен обрат.

Успехът е за всички момичета и тяхната треньорка Стефка Славова, които на този турнир бяха подкрепяни от други двама треньори в Балкан - Виктория Маринова и Мишо Михайлов. Но най-вече за  главния мениджър и спонсор на женското направление в Балкан Александър Атанасов, който осигури всички условия, за да могат момичетата да се развиват и да достигнат до финалите.