Строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Софийски околовръстен път може да приключи до май 2013 година. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти, при проверката на строителните работи на Автомагистрала „Хемус” „Софийски околовръстен път - пътен възел Яна”.

Забавянето в участъка на строежа е заради няколко птици, които гнездели в горичката. „Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък”, коментира премиерът в неподражаемият си стил.

На 26 септември 2011 година премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на участъка от гара "Яна" до Околовръстния път на магистрала "Хемус.

Премиерът Бойко Борисов съобщи също така, че през уикенда е положен некачествен асфалт на АМ "Тракия", като е била  спестена половината от рецептата за асфалта.

Стана ясно, че лошото качество на пътната настилка е установено от експерти на лабораторията на пътната агенция, които контролират този участък.

Строителят на ЛОТ 3 на магистрала "Тракия" - гръцката компания Актор, ще премахва за своя сметка некачествен асфалт.