В ОДЗ „Кокиче” се проведе годишно тържество, на което бе  представена работата на децата и техните ръководители в различните ателиета и клубове. Тя бе планирана по проект „Икономика на бъдещето”, който се реализира в партньорство със Сдружение „Разнообразни и равни”.

Първата изява бе на клуба по астрономия с ръководител Румяна Иванова. Нейните възпитаници направиха виртуална разходка в необятния Космос. Тя продължи на планетата Земя. Последва изпълнението на вокална група „Изворче” с ръководител Поля Герашка. Чрез компютърна прецентация клуб „Млад природозащитник” разказа за своята дейност през годината.
„Чрез въздействието на природата децата развиват своята любознателност. Природата възпитава детето с хармонията и красотата, които я изпълват. Чрез докосването си до нея детето получава изобилие от материал за развитие на въображението, паметта, мислите, чувствата, волята” – сподели Деяна Недкова, ръководител на клуб „Млад природозащитник” .
Децата от шивашкото ателие и техният ръководител Диана Стоянова представиха ревю на дрехи, изработени от отпадъчни материали. „Провокираме творческото мислене на децата, като ги учим да създадат нестандартни предмети от неща, които са за изхвърляне. Това им помага да погледнат по нов начин на заобикалящия ни свят. Така те придобиват и екологична култура", каза г-жа Недкова.
Малчуганите от клуб „Европа", под ръководството на Румяна Иванова,  изпълниха песни и танци. За целта те бяха облечени в традиционни облекла на различни европейски народи.
„Целта на новосъздадения клуб „Европа” бе да привлече вниманието на децата към народите от други страни. През 2010/2011 г., след включването ни в проект „Ромските деца искат да учат” на  Сдружение „Разнообразни и равни”, решихме да запознаем децата с традициите и обичаите, народното творчество и бита на етническите малцинствени общности в България. През тази година работата по темата продължи, като акцентът бе поставен върху запознаването на децата със световната култура, в частност с традициите и обичаите на европейските страни”, обясни Румяна Иванова.
Работата в детската градина по утвърждаване на българския фолклор не е спирала. Това доказаха малките танцьори от групата за народни танци с ръководител Цвети Дилова.
В програмата прозвучаха английски и руски песни. Те бяха изпълнени от децата, изучаващи двата езика. Ръководител на групата по английски език е г-жа Ангелова, а на групата по руски – г-жа Иванова.
Малчуганите от Ателието по приложни изкуства демонстрираха пред родителите своите способности, изработвайки букет от отпадъчни материали. В помощ на своите възпитаници беше Гинка Димитрова.
Дело на децата от фризьорското ателие и тяхната учителка Ренета Йотова бяха прическите, с които дефилираха малките манекени, гимнастички, всички певци и танцьори по време на празничната програма. 
Децата от ателието по готварство, което осъществява дейността си под ръководството на Даниела Кръстева, изненадаха гостите с различни лакомства. В приготвянето им се включиха и родителите.
Чрез презентации и богат снимков материал родителите и гостите имаха възможност да видят работата на децата през цялата учебна година.

„Целта ни бе чрез разнообразие от дейности да открием пред децата света, част от който са и те и да им покажем, че хората са колкото различни, толкова и еднакви, и така да поставим основите на взаимното уважение, търпимост и толерантност един към друг, каза директорът на ОДЗ „Кокиче” Милена Маринова. -Разпределението на децата в ателиетата и клубовете бе съобразено с техните желания, потребности и възрастови възможности” – подчерта тя.

Официални гости на представителната изява бяха: Цеца Иванова – секретар на община Ботевград; Даниела Николова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Ботевград; Веселка Божкова – гл. експерт „Култура”; Тодорка Коцева – директор на Историческия музей; Пенка Мачкърска – педагог и автор на детските книжки „Астрономия за деца”.

Снимките са предоставени от ОДЗ "Кокиче".