Десетгодишно аржентинско момиче роди дъщеря в болницата на град Кориентес, едноименната провинция в североизточната част на Аржентина, съобщиха местните медии.

Раждането станало с цезарево сечение в 9-я месец от бременността.Бебето тежи 2,4 кг и е с ръст 45 см. То е поставено в ковьоз, към който е включен апарат за изкуствена вентилация на белите дробове.

Според лекарката Норма Перес раждането е минало "нормално за такъв изключителен случай", а общото състояние на майката и детето й се преценява като стабилно, пише dariknews.bg.

Малката майка живее с родителите и петимата си братя в едно индианско селце. Тя почти не говори испански и общува само на гуарани, езикът на местните индианци. Бременността й беше открита в средата на март. Проведеното разследване установи, че момичето е било изнасилено от 16-годишния й брат. Той е арестуван.

Историята регистрира и по-тежки случаи. През 1930 г. в тогавашния Съветски съюз 6-годишно момиче родило момче. Лекарите обаче не са успели да спасят бебето. Рекордът обаче е на 5-годишна перуанка, родила бебето си през 1939 г.