Братя Галеви са обявени за международно издирване. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Няма официални данни Пламен Галев и Ангел Христов да са напускали страната. Двамата са обявени и за издирване с червена бюлетина.

Оттук нататък продължаваме това, което сме правили винаги, когато изпаднем в подобна ситуация - да се задейства механизмът, с който започва издирването на определени лица, които трябва да бъдат приведени в местата за лишаване от свобода и да изтърпят своите наказания, каза той.

Цветанов заяви, че информацията за готвено покушение срещу висш полицай е била достатъчна, за да се предприемат действията от последните дни срещу Митьо Очите и Антон Петров - Хамстера.

Тежката организирана престъпност е приведена в известност и когато има определени информации, колегите предприемат необходимите мерки, заяви Цветанов.

Скоро ще бъде съобщено за предотвратено тежко престъпление, което е трябвало да се извърши на територията на София, но все още се работи по операцията, каза още вътрешният министър.