Изчезналата Мирослава Николова от Перник се издирва не само в страната, но и чрез всички информационни системи, включително Шенген и Интерпол. Това каза директорът на пернишката полиция комисар Валентин Димитров в първото официално изявление по случая.

До момента няма никаква конкретна информация за състоянието и евентуалното местонахождение на 17-годишното момиче. Не е искан откуп, не е изпращано писмо, категоричен е полицейският шеф. Сигналът за изчезването на Мирослава е подаден в ОД на МВР-Перник на 7 ноември - понеделник към 22.00 ч. от сестра й. Момичето преди това е било на тренировка по таекуон-до в залата, която е на 3 минути път от дома й в пернишкия квартал „Драгановец”.

От този момент сме в абсолютна неизвестност, допълни комисар Димитров, като изрази надежда, че до края на седмицата издирването на Мирослава ще приключи с добър резултат.

Валентин Димитров опроверга слуховете за изнасилено момиче, което било намерено голо до стадион „Миньор”, в близост до който е и тренировъчната зала на таекуондистите. Няма такъв инцидент в Перник, проверени са местната болница, и лечебниците в София и Кюстендил, допълни полицейският шеф.