Ден, след като полицията организира акция „ГОРД” в Благоевград, Слави Бинев и част от съучредителите на организацията посетиха Гоце Делчев.

Медийният интерес към Бинев обяснимо бе повишен предвид случилото се преди ден в Благоевград, където група униформени полицаи не зачетоха имунитета му като евродепутат и задържаха граждани, дошли да се срещнат с представителите на ГОРД.

Погазвайки имунитета на евродепутата Слави Бинев, полицаите продължават проверката, въпреки че им е изрично обърнато внимание върху този факт. Като народен представител негово задължение е да се среща с граждани и да ги изслуша без значение дали са с досие, или не. В случая лицата, които са били с Бинев, нямат криминално минало.

„Срещу нас бе проведена акция ГОРД”, коментира случая Бинев и допълни, че в кратък срок, ако не получи искрено извинение до края на седмицата от Министерството на вътрешните работи ще информира европейските институции за този нагъл акт от страна на българската полиция и ще предостави записа от случилото се не пред българският съд, който е подчинен на управляващите, а в Европа. „Жалката постановка, сътворена от жалки сценаристи, не ме развълнуваха дори”, сподели Бинев и подчерта, че продължава да презира нивото и начина на управление в България.

За тези които смятат, че постановка няма и слушат несвързаните бръщолевения на комисаря от Благоевград, който вместо да се извини се опитва да обяснява какво е довело до нескопосаните действия на своите подчинени. Евродепутатът каза, че не се жалва или оплаква от полицейски произвол, а се опитва да защити хората от полицейщината. „Няма да допусна да не се спазват европейски закони. Убеден съм, че отговорният за това деяние се опитва да се превърне в котарак, подобно на бизнес кръга, който го обгражда и който дори по-добре от него се справя с постановките. Пример за това е оттеглянето на Медарова от делото „САПАРД”, което само отлага влизане в сила на присъдите по него и ни дискредитира пред Европейската комисия.” Бинев изказа мнение, че едва ли премиерът, обграждайки се с мишки, които само си пълнят бузките, ще му помогнат да излезе от сивотата и да се превърне в Котарак, а по-скоро ще се превърне в малко по-дебела мишка.

„На диктатора, който се прави, че няма нищо общо с това, ще кажа: готов ли е да си подаде оставката, ако изкарам свидетели, които ще потвърдят, че са притискани и заплашвани от неговите политкомисари да не съдействат на ГОРД и на Бинев?”, попита Бинев минути преди да замине за Великотърновския регион, където националното представяне на ГОРД продължава.