След правителството на глупостта всяко следващо ще е по-добро. Това каза евродепутатът Слави Бинев от Брюксел, в декларация разпространена до медиите, по повод избора на служебно правителство.

Председателят на ГОРД очаква служебното правителство да оправдае очакванията на хората и да предприеме спешно няколко конкретни действия: служебният кабинет да докладва за реалното наследство и финансовото състояние на хазната, след управлението на Борисов; да се срещне с лидерите на опозицията, за да представи конкретни мерки, които ще гарантират провеждането на честни избори; представители на ГОРД да бъдат включени в обявения тази сутрин от министър-председателя Марин Райков спомагателен орган- Изборен борд; да прекратят стартиралите в края на управлението на Бойко Борисов обществени поръчки, приватизационни сделки, търгове.

С особено внимание ще следим действията на новите управляващи по отношение на БДЖ. Настояваме служебният  кабинет незабавно да спре приватизацията на БДЖ - товарни превози, защото това е   създаване на поредния монопол и ще провокира нови протести в страната. Напомняме само, че обявената  начална цена за продажбата на БДЖ- товарни превози е за около 100 млн., срещу които новият собственик ще получи над 5000 товарни вагона, около 200 локомотива, много ремонтни бази и локомотивни депа, разположени на атрактивни места.  За сравнение - правителството Борисов закупи за 72 млн. едва 30 спални вагона от Турция, които дори нямат европейски сертификати. Това определяме като подготвяне на поредния голям грабеж, за сметка на българския народ, което ние няма да допуснем!

Да бъде незабавно прекратена процедурата по ЗОП за ремонтните дейности на Централна гара - София, обявена за сумата от 50 млн. лв, сума многократно надвишаваща реалните разходи. Разполагаме с информация, че тази сделка се подготвя с цел да обслужи предизборната кампания на ГЕРБ. Потвърждаваме нашата готовност да представим конкретни предложения и мерки за изход от кризата, в която правителството на Борисов остави българските граждани. Надяваме се на един диалог, който до сега бе отказван на всички демократично мислещи хора в страната ни.