Последното пийпълметрично изследване на агенция GARB показа, че два пъти повече хора предпочитат да гледат филмите по Би Ти Ви, отколкото жълтото предаване „Горещо". Всъщност продукцията на Венета Райкова е била с повече от 50% по-нисък рейтинг от съботната кино вечер по конкурентната на Нова, Би Ти Ви.

Венета със своите истории е събрала погледа на 129 000 души, докато киното на малкия екран е привлякло почти 260 000 зрители. Холивудските истории бият тези на Райкова с 2:1, което хич не се харесало на продуцентите и собствениците на Нова Телевизия, пише data.bg.

Венета винаги е имала претенции, че е най-гледана в събота вечер, но това не се оказа точно така. Този довод ще използват и вече скептично настроените към нейното предаване собственици. Най- вероятно продукцията ще върви до началото на летния сезон, когато ще пуснат Райкова и екипа и в отпуска, но по-дълга от нормалната. Обмисля се на нейно място да върви някой касов филм като по този начин да може да се настигне рейтинга на Би Ти Ви.

От проучването стана ясно и че сутрешните блокове на Би Ти Ви, са доста по-гледани от тези на Нова Телевизия.