В учебен център „Вагдим” в Ботевград се състоя официално представяне на проект „Да успеем заедно – с повече знания за по-добър живот”, финансиран по схема BG051PO001-1.1.07 „Вземи живота си в свои ръце” на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Той ще предостави възможност за обучение на 40 безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”. 30 от тях ще усвояват професията „Производител на хляб”, а останалите – „Работник в озеленяването”. Това съобщи по време на представянето Лидия Рашкова, ръководител на проекта. Тя представи колегите си, които ще участват в реализацията му.
„Професионалното обучение ще продължи три месеца. След него ще се проведе обучение по ключова компетентност „Управление на конфликти”, по която обучаваните ще придобият допълнителни умения за работа в екип”, обясни Лидия Рашкова.
Финансирането на проекта е в размер на 158 324,60 лева. Парите ще бъдат разпределени за дневни по време на обучението – по 8 лева на човек, за покриване на транспортни разходи срещу представяне на билети от страна на пътуващите, за изплащане на заплати в минимален размер и осигуровки при упражняване на придобитите професии в рамките на три месеца, за обучаваща организация и други дейности.  
Водеща организация по проекта е ЕТ „Деси – 92 – Миряна Йотова”, която се занимава с производство на хлебни изделия. Реализацията му ще се осъществи с подкрепата на фондация „Приобщаване”.