На първенство на континента по таекуондо - версия ITF, което се провежда в столичната Арена Армеец, Борислав Витков стана европейски шампион. В четвъртото издание на шампионата на ветерани той спечели златния медал  в дисциплината форма.

Треньорът на състъзеталите от ботевградския клуб Таек Кион и от Етрополе, който е пети дан,  бе перфектен в изпълненията си. До финала победи и четиримата си съперници, като и в четирите изиграни срещи реферите на двубоите му присъдиха категорични победи.

От 14 до 20 май България е домакин на 27-то за мъже и жени, 18-то за юноши и девойки, 4-то за ветерани и 2-ро за деца Европейско първенство по таекуон-до ITF. За седмица София е притегателна точка за най-добрите таекуондисти от 35 страни на Стария континент. До момента са се регистрирали 1080 участници в първенството.
Организаторите от Българска федерация по Таекуон-до ITF са предвидили осем доджанга (игрални полета) едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. По време на първенството ще мерят сила и умения деца, юноши/девойки, мъже/жени, ветерани във всички дисциплини. За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе нова състезателна дисциплина - power team sparing.