Братовчеди на Гълъбин Боевски опитват да заграбят бизнеса му.

Това обяви в интервю за БТВ съпругата на осъдения в Бразилия олимпийски шампион по вдигане на тежести Красимира Боевска. "Те са негови съдружници. Опитват по всякакъв начин да бъда изключена от дадени бизнеси", поясни тя.

"Не е приятно. Противодействам им чрез закона, адвокатът в България се бори за това. Отказва ми се достъп до определен бизнес, показва ми се, че съм нежелана. Гълъбин знае за това и ми каза, че това, което носи в себе си като енергия и потенциал, никой не може да му го вземе", каза съпругата му. Красимира обаче уточни, че в момента е насочила усилията си към съдебната битка в Бразилия: "Не очаквах осъдителна присъда. Веднага обжалваме и ще чакаме решение на втора инстанция. Това обаче е най-тежката и болна тема - има случаи, когато няма решение по 2 години. Моля се и се надявам при нас да стане бързо. Продължаваме да мислим, че на втора инстанция няма да има присъда. Адвокатът се бори за пълно оневиняване на Гълъбин".

Според съпругата на Боевски съдът не е взел под внимание куп важни доказателства. "Много са нещата - не пожелаха да следят сателитните снимки на телефоните, за да се разбере къде и кога е бил. Бяха ни отказани куфарите, за да установим марката и от кой магазин са. Много са увредени от рязането и изваждането на въпросното нещо. Видеозаписи от камерите на летището - всичко това беше отхвърлено. От 12 април имаме становище на Главна прокуратура на Бразилия, което е обърнато съм съда, че Гълъбин е задържан без основание по тези обвинения и трябва да му бъдат повдигнати нови. Че без основание е лишен от свобода вече 7 месеца. Просто нещата там вървят много бавно и докато са разглеждали нашата молба, съдийката е издала присъдата", заяви тя.

"Той ми каза, че дори и една година присъда е щяло да означава същото като това в момента. Беше разочарован и очакваше да си тръгнем. Там, където е той, има 700 човека, които са шокирани. Те му казваха до последно - спокойно, скоро ще си тръгнеш. Аз не съм го изоставила - боря се, колкото позволяват силите на една жена. Почувства се малко по-добре, когато имаше присъствие на държавата на процеса, но осезаемо не се чувства подкрепата на България. Знам, че скоро ще има подписано споразумение между България и Бразилия и се надявам не само Гълъбин, но и многото останали българи там да бъдат върнати", каза още Красимира Боевска.