Nokia реши да не инсталира Skype на бюджетния смартфон Lumia 610. Причината е, че изчислителната мощ на устройството е ниска и не може да осигури комфортна работа с VoIP приложението, съобщават от офиса на компанията в Хонконг.


Lumia 610, смартфон под управление на Windows Phone, разполага само с 256 MB оперативна памет вместо необходимите на Skype 512 MB.

От Nokia уточняват, че са загрижени потребителите да получат максимално удовлетворение от нейните продукти и услуги. Тестовете показват, че Skype e работоспособен на Lumia 610, но не може да гарантира очаквания резултат, поради което компанията не препоръчва използването му на този модел смартфон.

И по-рано се знаеше, че Skype няма да работи пълноценно на устройства с малък обем на паметта. Според специалисти единственото решение е разработчиците да пуснат олекотена версия на приложението.

Lumia 610 е най-младшият модел от линията WP смартфони на Nokia. Устройстовто с цена 189 евро предоставя 3,7-инчов екран с резолюция 800×480 пиксела, процесор с тактова честота 800 MHz, 5-мегапикселова камера, 8 GB вградена флаш памет и 256 MB оперативна памет.