Данъчен служител е готов да хвърли 500 000 лева за луксозна яхта. Бирникът си харесал морската красавица "Бавария", която ще се впусне в първите три гонки на Петата ветроходна регата BMW Black Sea International във Варна, пише Стандарт.

Познавачите отсега й предричат първото място. Новината за предстоящата сделка извади от релси морските вълци в града. Откъде държавен служител има толкова пари, гневяха се те. Данъчните ни гонят като престъпници, та се налага да регистрираме яхтите си в чужбина. А бирник с яхта, кой ще го хване, негодуваха собственици на скъпи лодки. "Бавария" струва 500 000 лева с ДДС. Оборудвана е с North sails и има красиви спортни платна.

Гонки и парад на ветрилата се очаква да бъдат днес най-красивата гледка във Варненския залив. За първи път Морската градина ще бъде озвучена.

Победителят в първия етап едва ли ще може да вдигне с една ръка купата на ГрандМол, която тежи поне 5 кила. Спонсорът е изхарчил 1500 лева за отличието. Вторият етап Варна - Мангалия стартира утре и ще завърши с наградите на кмета на румънския град Михай Тусак. Утеха за отпадналите на финала е, че ще могат да зърнат на брега хубавата жена на градоначалника.

Празникът на морето във Варна се очаква да бъде много пъстър и суператрактивен - с водолазни демонстрации и партита. На кея на Морска гара над 10 фирми от бранша ще покажат свои лодки и оборудване.