На 24 май около 15 часа жителка на с. Видраре съобщила на тел. 112, че 3- годишното й внуче е паднало във водите на р. Малък Искър.
На място незабавно е изпратен автопатрул. Уставено било, че момченцето е намерено от баща си на около 1км. от мястото, където е паднало. Екипът на спешна медицинска помощ също е пристигнал веднага на мястото, но момчето вече е било починало. Първоначално оглед на тялото е извършен във филиала за бърза помощ в Правец, след което то е транспортирано за съдебно-медицинска експертиза в столицата. В резултат на проведените разпити се установило, че около половин час по-рано момчето се е возило заедно с други две деца на каруца, превозваща камъни. Децата слезли на около 10 метра преди реката. При разпита бащата разказал, че на около един километър по течението на реката е влязъл във водата и е видял към него да плува детето му. Успял да го извади, но всичките му опити да го съживи били неуспешни.
Към момента няма данни за насилствена смърт спрямо детето. За случая е уведомен прокурор от Софийска окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Разследващият екип работи по изясняване  на причините, довели до трагичния инцидент, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР.