В рамките на изминалото денонощие от служители на районните управления в състава на ОДМВР- София са проверени общо 506 лица, поставени под задължителна домашна карантина. Установени са шест нарушения, докладвани незабавно в прокуратурата.


При извършените проверки на 207 търговски обекта не са констатирани нарушения.


За нарушаване на въведените противоепидемични мерки са съставени 28 акта по Закона за здравето, както следва:


РУ- Самоков- 11; РУ- Костенец- 8; РУ- Сливница- 6; РУ- Ихтиман- 2 и РУ- Пирдоп- 1.


 


Рецидивист, извършил взломна кражба от кметството в с. Видраре, бе задържан след незабавни действия от правешките полицаи.


Вчера в РУ- Правец било съобщено за установена кражба от сградата на кметството в с. Видраре, извършена през почивните дни. Изпратените на място полицейски служители изяснили, че е взломена вратата на компютърен кабинет, откъдето е отнета парична сума, собственост на читалище. По случая било образувано досъдебно производство и предприети незабавни оперативно- издирвателни действия. Броени часове по- късно извършителят на престъплението бил разкрит и задържан. Оказал се 19- годишен криминално проявен и осъждан местен жител. Действията по разследването продължават.


Жена от с. Малки Искър отива на съд за домова кражба.


В РУ- Етрополе било образувано досъдебно производство срещу 21- годишна жителка на с. Малки Искър, отнела от къща в селото златни накити с общо тегло 16 грама. След приключване на действията по разследването извършителката е привлечена като обвиняема и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.