При обиски и претърсвания са иззети над 50 гр марихуана, повече от 30 грама амфетамин, 3000 лева, електронна везна, мобилни телефони със СИМ -карти

Преди месец криминалисти от сектор „Наркотици” в СДВР получили информация за група, която разпространява марихуана и амфетамин в кварталите „Студентски град” и „Дървеница”. Установили малкото име на лидера - Тихомир. За него работели двама дилъри  - Жени и Момчи пигмея, които той изпращал на среща с клиенти след предварителна уговорка по телефона. Най-предпочитаните места за срещите били в „Студентски град”  - пред бензиностанция, зад спирката на градския транспорт, студентската поликлиника, магазин от известна търговска верига за хранителни стоки, заведения и др. 
В хода на разследването криминалистите изяснили самоличността на тартора  – Т.Д. /27 г./ от Ботевград, както и на двамата съучастници - И.Я. /22 г./ от Етрополе  и 26-годишната Е.В. от Варна. И тримата се подвизавали в София без адресна регистрация.
На 28 май в ранния следобед, когато разследващите стигнали до информация, че предстои поредна наркосделка, организирали наблюдение на района в „Студентски град”. Около 16.00 ч. те забелязали пристигането на И.Я., който слязъл  от лекия си автомобил „Мазда“ и разменил пакет с шофьор на „Волво“ с ловешка регистрация. Минути по-късно последвало задържането на клиента – Д.Н. /26г./, който признал, че е закупил марихуана за 30 лева. Дрогата и мобилния му телефон били иззети. В същото време пред блок на ул. „Симеоновско шосе“, докато паркирал колата си, бил заловен и доставчикът И.Я. При обиска в него са открити и иззети: голям плик пълен с марихуана, три мобилни телефона със СИМ карти и ръкописни записки.  В колата му е намерен плик с прахообразно вещество, а при претърсване в жилището му – още един плик с прахообразно вещество, електронна везна, голям брой празни пликчета и тетрадка с ръкописни записки. В кв. „Витоша”, докато слизал от „БМВ” 530 Д, белезниците щракнали и на ръцете на лидера Т.Д., от когото са отнети  три мобилни телефони със СИМ-карти и пари. При претърсване на квартирата му полицаите се натъкнали на шест мобилни телефони, СИМ-карти и пари. На следващия ден в „Студентски град” е задържана и Е.В. В обитаваната й стая били открити мобилни телефони, пликче с марихуана и бучка с кафяво вещество, за които тя признала, че са марихуана и хашиш. Общото количество на иззетите наркотици е над 50 грама марихуана, повече от 30 грама амфетамин, а паричната сума - над 3000 лева.
Задържаните са доведени в столичната дирекция и задържани с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на лидера на групата  Т.Д. и И.Я е взета 72-часова мярка за задържане, а на Е.В.  - „подписка”. На тримата са повдигнати обвинения по чл. 354А от НК.
Т.Д. е известен на полицията за нанасяне на телесна повреда, а И.Я. е регистриран многократно за притежание на наркотици, осъждан.
Криминалисти продължават работата по документиране на престъпната дейност на групата, съобщава пресцентърът на МВР.