„Високоскоростен интернет за 5 лева предлага Мегалан на своите клиенти”, съобщи днес М-Тел. Какво всъщност обаче е предложението?

Клиентите действително ще плащат по 5 лева, но само за първите 6 месеца от подписания едногодишен договор. За останалите 6 месеца цената на 30-мегабитовия интернет набъбва до 25 лв. на месец.Редакционни
Колко прави 180 делено на 12?
Практиката да се подвеждат клиентите с „евтини” маркетингови послания вече не работи в полза на доставчиците. Пазарът е висококонкурентен, особено в областта на интернет услугите, и подобни уловки просто отблъскват клиентите. Има ли потребител на интернет, който може да сметне „правилно” 180 делено на 12? Ако отговорът е 5, честито, печелите!


„Цената е валидна за първите шест месеца от едногодишен договор, като за останалия срок цената е 25 лева на месец”, уточнява телекомът.

Така за период от една година клиентите на Мегалан (компания, придобита от М-Тел) ще платят 180 лева за ползваната интернет услуга. Това прави средно по 15 лева на месец, а не по 5 лева, както твърди в официалното си съобщение М-Тел.

Услугата, която предлага телекомът, струва нито повече, нито по-малко от 15 лева на месец, тъй като клиентът е обвързан минимум с едногодишен договор.

Не само М-Тел, но и други оператори редовно прибягват до подобни "уловки", за да привлекат клиенти. Добрата новина е, че хората все по-предпазливо сключват договори, като четат внимателно условията преди да се подпишат на документите. Време е телекомите да проявят повече уважение към клиентите си.