На външното оценяване за VІІ клас в СОУ “Христо Ясенов” – Етрополе са се явили 78 ученика. Резултатите бяха представени пред общинските медии от директорката Светла Вълова. По прогнозни данни и по български език, и по математика преобладават оценките между добър и много добър. Резултатите от тези два предмета имат значение за кандидатстване в езикови паралелки. За останалите предмети резултатите не влизат в това класиране.
Какво следва да направят учениците, които ще кандидатстват?
• На информационното табло на СОУ “Христо Ясенов” – Етрополе има график на календарните дейности, който трябва да знаят и да спазват, ако ще участват в класирането в езикови паралелки.
• Документите, заедно със заявлението за участие в класиране, се приемат от 15 до 20 юни т.г.
• Приемният пункт в училището ще работи в събота и неделя от 7:00 до 13:00 часа. В работните дни работното време е от 8:00 до 18 часа.
• Децата трябва да дойдат в училище с родителите си за подаване на заявление за участие в класирането.
• Заедно със заявлението, трябва да носят оригинала на удостоверението за завършен VІІ клас и копие от акта за раждане.
• Когато подават заявлението, те подреждат желанията си за цялата Софийска област. Условието е да подредят паралелките според желанието си. По този ред ще стане и класирането.
В Етрополе не могат да се подават заявления за кандидатстване в друга област и в София-град. За София-град заявленията се подават в София зад хотел Плиска до Централна гара.
• На 26 юни т.г. ще излязат резултатите от първото класиране.
Информационният график, освен в гимназията, може да се види и в електронната страница на Министерството на образованието, младежта и науката.
За повече подробности ви препоръчваме да се обърнете за информация към СОУ "Христо Ясенов" - Етрополе.