Високи резултати постигнаха 29-те възпитаници на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” – Ботевград в националното външно оценяване за седми клас. Оценките на учениците по български език и литература и по математика поставят училището на първо място в Софийска област. Математическата гимназия е постигнала и най-добър резултат в областта от външното оценяване по английски език, природни науки и гражданско образование и религия.
Оценките на учениците са публикувани в сайта на Регионалния инспекторат по образование – София регион, съобщи Даниела Колева – директор на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”.


„Средният успех от националното външно оценяване по български език и литература е много добър 5.13, а от приемните изпити по предмета е много добър 5.27. Всичките 29 ученици са работили по допълнителен модул и оттам са получили по-голям брой точки. Така че успехът е по-висок от този, постигнат на националното външно оценяване. Средният успех от националното външно оценяване по математика е много добър 5.16, докато резултатът от приемния изпит е много добър 4.84, сподели Даниела Колева. – Благодарих на децата за доброто представяне. Това и похвала за работата на учителския колектив в ПМГ”, допълни тя.


Резултатите от матурите тази година поставят училището на осмо място в областта. „Миналата година бяхме четвърти в областта, но тази година резултатът е по-слаб. По български език и литература успехът е много добър 4.75, а по математика – много добър 4.61. Като цяло резултатите на учениците съвпадат с оценките им по съответните предмети в училище. Все пак сме в челната десятка – от 37 училища в региона ние заемаме осмо място”, каза пред наш репортер директорът на ПМГ.


Официалната церемония по дипломиране на Випуск 2014 на Златаровската гимназия ще се състои на 23 юни /понеделник/ от 18.30 часа.