Богата поетично-музикална програма представиха учениците от ОУ „Васил Левски” по повод закриването на учебната година. Тя се състоя вчера в двора на учебното заведение. Повече от час учениците рецитираха, пяха, изпълниха хумористични скечове, танцуваха.
Пожелания към своите възпитаници отправи директорът на училището Петко Маринов. „Мили ученици, вие положихте много усилия, много труд в учебно-възпитателната работа, във всички инициативи, които бяха в интерес и развитие на нашето училище. Много от вас показаха знания и умения и това се дължи на вашите учители. Никога не забравяйте техния труд и техните грижи, както и тези на вашите родители”, каза Петко Маринов. Той съобщи, че седмокласниците са се представили успешно на външното оценяване. Първенец на випуска е 7 „б” клас с класен ръководител Нели Дудова.
Петко Маринов връчи грамоти и книга на всички пълни отличници от прогимназиален етап на обучение. Той благодари на учениците за първите места, завоювани в конкурсите за табло и лично творчество в тематичната кампания „Поколение без дрога”, която бе организирана от Регионална здравна инспекция – София област. Директорът награди и футболния отбор на училището, класиран на трето място в областния кръг на първенството по футбол за ученици 5-7 клас. Петко Маринов изтъкна, че през тази учебна година в училището са създадени 27 клубове и секции по проект „Успех”, които работиха активно и организираха различни прояви. В края на изказването си той пожела на младите хора весело и щастливо лято.
Празникът в двора на училището завърши с хоро на приятелството, на което се хванаха и ученици, и учители. По традиция със сваляне на училищното знаме и с училищния звънец обявиха края на учебната 2011/2012 година и началото на лятната ваканция.
След финала на програмата седмокласниците влязоха в класните стаи, където получиха удостоверенията си от класни ръководители – Велева, Дудова и Панайотова.
Специален подарък на своите възпитаници поднесе Нели Дудова. Тя представи филм, който припомни на учениците първите им стъпки в училище, интересни моменти от училищния живот и извън него. Заедно с удостоверенията седмокласниците получиха и по един диск с филма, в който изпълняват главните роли.