Трима мъже - на 38, 35 и 31 години, са загиналите при тежък пътен инцидент в Търговищко, съобщиха от МВР. Други трима са в болница. Катастрофата е станала рано тази сутрин на главния път София-Варна, в близост до местността "Фисека" край село Буховци.

Тази сутрин около 05,20 часа на около 500 м преди разклона за с. Буховци, Община Търговище, лек автомобил “Фолксваген Поло” с търговищка регистрация, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в насрещното движение, ударил се е в дърво, прелетял е 15-20 метра и се е преобърнал по таван.

На място са загинали трима мъже от гр. Търговище, а в МБАЛ - Търговище са приети за лечение с различни получени фрактури - 32-годишният собственик на автомобила и още двама мъже – на 29 и 41 години. От всички участници в пътния инцидент са взети кръвни проби за установяване на евентуално наличие на алкохол в кръвта им.

От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че по време на инцидента автомобилът е бил управляван от 41-годишния К.Н. Същият през 2011 г., с присъда, е бил лишен за срок от 8 месеца от правоуправление заради управление на МПС след употреба на алкохол, след което не е възстановил правоспособността си на водач на МПС.

По време на пътния инцидент движението по първокласния път в участъка на произшествието не е преустановявано. По случая е образувано досъдебно производство.