Пазарджишкият окръжен съд осъди на четири години затвор мъж от село Црънча, убил сестра си. Това съобщи Маринела Георгиева от администрацията на съда.
 
Делото се разгледа от тричленен състав с председател съдия Ивета Парпулова и двама съдебни заседатели. С оглед изявленията на подсъдимия и неговия защитник заседанието протече по реда на Глава 27 от НПК – съкратено съдебно следствие (без разпити на свидетели и вещи лица) като Георги Н. изцяло признава вината си и фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт.
 
Той е признат за виновен в това, че на 23 юли 2011 година в село Црънча по непредпазливост е причинил смъртта на сестра си Любка Н., вследствие на умишлено нанесена на 20 юли 2011 година средна телесна повреда чрез удари, притискане и душене в областта на шията. Осъден е на четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от открит тип. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.