Девет години и 11 месеца лишаване от свобода е присъдата за 22-годишния Георги Борисов от Сливен. Той е признат за виновен за това, че на 5 декември миналата година е обрал и убил собствената си баба, съобщи sliveninfo.

Убиецът, който вече е в Старозагорския затвор, е получил и наказание от 11 месеца лишаване от свобода за кражбата от дома на убитата жена, както и още 13 месеца за 4 други кражби.

Съдия Мартин Данчев уточни, че общото наказание на Георги Борисов за всичките извършени от него престъпления е 12 години и един месец.

Убийството на 65-годишната жена беше извършено в края на 2008 година в квартал „Българка" в Сливен. Георги потърсил убежище при баба си, но заради лошите отношения между двамата тя не го пуснала в апартамента си.

Тогава младежът избухнал, запушил устата й с ръка и я удушил. Увил трупа в килим и го скрил с кашони под леглото. Преди да напусне жилището взел пръстените на баба си, мобилния телефон и ключовете от апартамента.

Тялото на жената е открито три дни по-късно от нейната дъщеря. Убиецът е задържан ден по-късно. Пред полицаите младежът заявил, че съжалява и, че е извършил убийството в момент на афект, тъй като преди това бащата на бившата му приятелка го е заплашил с пистолет. По думите на момчето, той се е уплашил и потърсил убежище при баба си, но тя не е пожелала да го приюти.

Криминалистите от сливенската полиция разкрили убийството получиха приза „Полицай на месец декември" за 2008г.