При подобаваща  тържествена обстановка зрелостниците от СОУ “Христо Ясенов” и ПГ “Тодор Пеев” получиха тази вечер дипломите си за завършено средно образование и документите за придобита квалификация.
Тържеството беше от 18:00 часа в големия салон на НЧ “Тодор Пеев-1871” Етрополе.
Кметът инж. Богомил Георгиев и началникът на Регионалния инспектора по образование на Софийска област Христо Андреев не само уважиха младите хора, но и връчиха дипломите на отличниците от двете училища. Преди това честитиха днешния празник на директорките на двете училища Светла Вълова и Десислава Найденова, като им подариха по един разкошен букет.
От завършилите СОУ “Христо Ясенов” 71 зрелостника, 20 са отличниците. Трима от тях са най-близко до пълната шестица: Павлинка Борисова, Стела Веселинова и  Радослав Цветков.
В Професионалната гимназия раздадоха 33 дипломи, като 4 са с отличен успех: Гергина Мирославова Петкова, Мариана Иванова Петкова, Лили Цветолюбова Пешева и Виктория Василева Димитрова.
Дипломите в това училище бяха съпътствани с още един документ, за придобита квалификация по специалностите: пътно-транспортна техника, електрически инсталации и производство на мебели. Завършващите специалността пътно-транспортна техника получиха и свидетелство за придобита правоспособност за управлението й.
Поздравления към завършилите двете училища отправиха директорките Светла Вълова и Дасислава Найденова, кметът инж. Богомил Георгиев и началникът на РИО Христо Андреев.
В изказването си кметът каза, че за подобряване на учебната база и въобще на обстановката за работа в СОУ “Христо Ясенов” тази година се извършват ремонтни работи за 1 млн. лв., като се планира такъв ремонт да се извърши догодина и в Професионалната гимназия.