Комбайнер от село Лозенец попадна на два снаряда, докато жънеше със своя комбайн. Димитър Събев открил първия снаряд, въпреки че спазвал задължителните указания, дадени от военните, съобщи Стандарт.

Комбайнът се натъкнал на боеприпаса, а Събев успял моментално да спре машината. Той обозначил снаряда, сигнализирал военните и продължил спокойно да работи, увериха от общината.

Ден по-късно комбайнерът се натъкнал на втори боеприпас. И двата снаряда са иззети от сапьорите, командвани от полковник Сяров и са обезвредени, казаха от община Стралджа. Председателят на земеделската кооперация "Начало 93-Стралджа" Николай Николов обяви, че за работниците, които ще участват в прибирането на реколтата в опасния участък, ще бъдат направени допълнителни застраховки "Живот". От село Лозенец пък казаха, че е приключила жътвата на 140 декара, собственост на местното сдружение "Мура" 2002. Комисиите, определени със заповед на директора на областна служба "Земеделие" уточниха средния добив от пшеницата. Той е 370 кг от декар.