Движението към Перник, на изхода от София, е интензивно и натоварено поради започналата реконструкция на участъка от "Черния кос" до Владая. Движението се извършва двупосочно в южното платно, с ограничение на скоростта и забрана за изпреварване.

Екипи на "Пътна полиция" подпомагат и регулират натоварения участък, като уточняват, че обходът през Мало Бучино също е в ремонт.

Силно натоварен е пътят София - Бургас в участъка Стара Загора - Нова Загора и района Сливен - пътен възел "Петолъчката", съобщават от МВР.

На всеки кръгъл час в зависимост от потока автомобили трафикът ще бъде пренасочван в участъка Стара Загора - Нова Загора през Раднево - Тополовград - Средец - Бургас.

В участъка Сливен - "Петолъчката" също на всеки кръгъл час движението, в зависимост от натовареността, ще бъде пренасочвано през Ямбол - Средец - Бургас.

От "Пътна полиция" са осигурени допълнителни сили за регулиране, подпомагане и насочване на движението. Служителите апелират водачите да шофират внимателно, да не предприемат рисково изпреварване и да се съобразяват с пътната обстановка и разпорежданията на екипите.

От КАТ съветват водачите да избягват най-натоварените часове за пътуване - сутринта и около обяд.