На сцената на концерта на Lady Gaga в София ще бъде издигнат цял средновековен замък. Точно тук ще се развие най-горещото музикално събитие в България, разкриват от София Мюзик Ентърпрасис.

Шоуто на мега звездата със сигурност ще впечатли дори и най-дръзките фенове. Преди няколко години Lady Gaga дебютира на музикалната сцена в Австралия като подгряващ изпълнител на турнето на Pussycat Dolls. Още тогава тя дава да се разбере, че това ще е новото лице на попа. Днес Гага вече се е превърнала в икона, която не спира да зашеметява и шокира публиката с дръзката си визия, екстравагантни тоалети и автентичен глас.

В момента световното турне на кралицата на провокациите "The Born This Way Ball" се вихри в Австралия. В Австралия, Гага открива концерта си с песента "Highway Unicorn", яхнала огромен бял кон. Само няколко минути по-късно ритъмът на музиката се ускорява и тя се преражда на сцената. Симулирайки излизане от утроба, Lady Gaga повежда цялата наелекризирана публика на едно спиращо дъха пътешествие с ударното парче "Born This Way". И това е само старта на дългата два часа и половина невиждана визуална екстраваганца.

Комбинацията от засегнати теми е толкова колоритна, както и самата личност на поп кралицата - пъстра, ексцентрична и експлозивна. По време на концертите си Lady Gaga непрекъснатo контактува с публиката. Тя засяга наболели обществени теми. Изкуството й е изцяло провокирано от лични емоции и преживявания.

Уникалната хореография на мега продукцията е повлияна, както от ексцентричния Салвадор Дали, така и от впечатляващия Дейвид Бауи и гениалния Принс, но всичко е пречупено през типичната Гага призма. Костюмите са удивителни, визията - вдъхновяваща. Спектакълът е истинско зрелище. В Австралия един от основните декори на сцената е впечатляващ диван, който изглежда като направен от сурово месо.

На 14 август Lady Gaga ще покори феновете със страхотните си хитове. Ще чуем всички разбиващи парчета, които покориха целия свят. Очаква ни едно екстравагантно предизвикателство във всеки смисъл на думата.