Общинският съветник от Ред, Законност и Справедливост Цветан Цолов е внесъл питане до кмета на община Ботевград Георги Георгиев относно затварянето на детските градини през август и неизплатените еднократни помощи за новородени в периода 2011 - 2012 година. Ето и пълния текст на питането:
 
1.На проведените няколко срещи с работещи родители на деца от град Ботевград бе поставен въпросът за затварянето на детските градини през август. Родителите изразиха своето възмущение от това разпореждане.
Неудобство създава и фактът, че отпуските се планират до 31 март 2012 г. и не всички родители ще могат да почиват през месец август. В Ботевград безработицата е ниска и повечето от тях работят в частния сектор. Не всички имат алтернатива и могат да разчитат на баби и дядовци да им помагат в гледането на децата през това време. Поради това предлагам да се определи една удобна детска градина, която да работи през август и по предварително изготвен списък да се създадат сборни групи за децата, чиито родители не ползват отпуски през този месец.
2.Кога ще бъдат изплатени помощите за новородени деца в периода 2011 – 2012 г. и кога на родителите ще бъдат върнати оригиналните актове за раждане?

Отговор на питането вероятно ще бъде даден в края на редовното заседание на ОбС, което ще се проведе утре – 28 юни 2012 год.