“Places We’ve Been tо, Moments We’ve Shared” /”Посетени места, споделени моменти”/ - това беше мотото на последната представителна изява на Клуб ” Виртуални пътешественици в европейските столици” по проект “Успех” в ПМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров”.След като разгледаха виртуално забележителностите на столиците на балканските държави, на Обединеното Кралство и Република Ирландия в предишни изяви, вчера младите пътешественици представиха своето виртуално пътуване в Париж, Брюксел, Монако, Москва, Варшава, Прага, Будапеща, Берн, Мадрид, Виена и Рим. Впечатленията си те събраха в презентация. Това стана с помощта на софтуеърния продукт Prezi, предназначен специално за образователни цели.
Интересна част от занятието бяха разказите на Борислава Борованска и Кристиан Иванов за студентския живот във Великобритания. Борислава е бивша възпитаничка на гимназията и в момента изучава лингвистика в университета в Есекс. Кристиан е студент по физика в Оксфорд. И двамата са били ученици на Дияна Ганева, преподавател по английски език и ръководител на клуб «Виртуални пътешественици в европейските страни». Те разказаха за забележителностите на Есекс и Оксфорд, за местата, които са посещавали, за живота си във Великобритания. Илюстрираха разказите си със снимки и видео материали.
Представителната изява завърши с видеофилм на тема ”Посетени места, споделени моменти”. В него бяха включени кадри и снимки от местата,  които членове на клуба и техни приятели реално са посетили - Атина, Анкара, Истанбул, Париж, Брюксел, Москва, Прага, Монако, Скопие, Загреб и др.
Материалите по проекта – документи, снимки, презентации и видео клипове, са събрани в CD и DVD, които заедно с фотоалбум със снимки от заниманията и представителните изяви на клуба бяха предадени на директора на гимназията,  за училищния архив.
Гости на представителната изява бяха Венета Терзийска, главен учител в ПМГ, Радка Велинова – Иванович, учителка по английски език в ОУ „Л.Каравелов” – Трудовец, Снежана Геновска, учителка по английски език в ОУ „Васил Левски” – Ботевград, учители от гимназията, ученици от 9 „а” и 8 „б” клас.

Материалът и снимките са предоставен за публикуване от Клуб „Виртуални пътешественици в европейските столици”